Преди 64 години Фидел Кастро произнася най-дългата реч в историята на ООН

Castro for Downie review

На 26-ти септември 1960 г. Фидел Кастро произнася най-дългата реч в историята на ООН ­- 4 часа и 29 минути, с която обявява подкрепата на Куба за СССР.

Това слово е вписано в Книгата на рекордите на Гинес. То обаче е кратко в сравнение с една словесна изява на Кастро в родната му Куба – през 1986 г. на конгрес на Комунистическата партия в Хавана той говори 7 часа и 10 минути.

В живота на Кастро има и други рекорди – той сам твърди, че е преживял 634 покушения срещу себе си, основната част от които са организирани от ЦРУ. Сред прийомите са отровни хапчета, токсична пура, експлодиращи рапани и химически отровен костюм за гмуркане, както и прах, който трябвало да накара брадата му да окапе, за да намали популярността му. 

Независимо от всички кроежи на ЦРУ и икономическите санкции срещу Куба Кастро сменя девет президенти на САЩ – от Айзенхауер до Клинтън.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!