BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областният управител на Плевен проведе заседание на Съвета за намаляване на риска от бедствия

viber изображение 2024 09 04 16 01 24 888

Под председателството на областния управител на Плевен Николай Абрашев в областна администрация днес, 4-ти септември, се проведе заседание на Съвета за намаляване на риска от бедствия на територията на областта.

Поводът за свикването на съвета е заповед на министър-председателя на Димитър Главчев, с която се разпорежда областните управители да докладват до 5-ти септември за текущото състояние на всички изкуствени и естествени водоеми, речни корита, дерета и канализационна инфраструктура.

Представителите на Басейнова дирекция „Дунавски район-Плевен”, Напоителни системи ЕАД Клон „Среден Дунав-Плевен”, ВиК- Плевен, както и кметовете и представителите на общините докладваха относно състоянието на всички изкуствени и естествени водоеми, речни корита, дерета и за канализационна инфраструктура на територията на съответната община в област Плевен.

Събраната и анализирана информация ще бъде изпратена в обобщен доклад на министър-председателя.

viber изображение 2024 09 04 16 01 25 291

Снимки: Пресцентър – Областна администрация – Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!