Ивелин Първанов: Необходимостта от намиране на устойчиви решения за водоснабдяването е от първостепенно значение за предотвратяване на бъдещи кризи

2 3

Ивелин Първанов, който е водач на листата за област Плевен и е активно ангажиран с водния проблем на региона и областта. Решаването на проблема, според него е от голямо значение за осигуряването на устойчиво водоснабдяване и избягването на бъдещи кризи.

Като възможно решение на създалата се ситуация е осъществяването на проекта за язовир „Черни Осъм”, посочи той и допълни, че така ще бъдат осигурени необходимите водни ресурси, елиминирайки честите прекъсвания и недостиг на вода, които засягат региона в последните години.

Изграждането на този язовир е проект със стратегическо значение за областта и региона и ще гарантира дългосрочно устойчиво водоснабдяване, подобрявайки социално-икономическите условия на живот, счита Първанов. „Това е проект за успешно и балансирано развитие на инфраструктурата, което отговаря и на нуждите на населението.” – споделя той. Именно поради това е и сред основните негови приоритети за област Плевен и региона. 

Проектът ще стимулира икономическото развитие на региона, чрез създаване на нови работни места в хода на изграждането на язовира и свързаната с него инфраструктура. Това ще има директен положителен ефект върху местната икономика и ще насърчи привличането на нови инвестиции.

Освен осъществяването на язовир „Черни Осъм”, който е огромен инфраструктурен проект и изисква координираните действия на държавните и местните органи на управление, той посочва и още едно решение за водната криза в региона. Ремонт и модернизация на магистралния водопровод, поради амортизация на инфраструктурата. Влошените климатични условия и засушаванията през последните години водят до намаляване на наличните водни ресурси, което поставя допълнителен натиск върху водоснабдителната система, а липсата на ефективни стратегии за управление на водата утежнява ситуацията.

Проблемите със снабдяването с вода, повишената честота на аварии и ниското налягане в системата водят до сериозни затруднения както за гражданите, така и за икономическите субекти в региона, което влияе негативно върху качеството на живот. Ивелин Първанов остава ангажиран с каузи и решения за подобряване условията на живот, особено в малките населени места.  

Ивелин Първанов е водач на листата за област Плевен и Ловеч. Политическата му кариера започва с избирането му за народен представител от област Плевен в 48 и 49 Народно събрание, а в 50 Народно събрание е избран с подкрепата на избирателите от област Ловеч. 

Заместник-председател на Комисията по отбрана и член на Комисията по външна политика. Неговият опит и активност в парламента се фокусират върху националната сигурност, международните отношения и културното развитие на България. Той е ангажиран с каузи, свързани със справедливото представителство на регионите, които представлява.

“Възраждане” е с номер 12 в бюлетината!

Купуването на продаването на гласове е престъпление!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!