BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В две плевенски училища са установени ученици с положителни проби за COVID-19

Създадена е нужната координация по отношение на регистриране на положителни на коронавирусната инфекция в учебните заведения на територията на област Плевен. В това бе категоричен директорът на РЗИ-Плевен д-р Атанас Гарев на днешното заседание на Областния оперативен щаб за COVID-19, информират от Пресцентъра на Областна администрация – Плевен.

Областният управител Мирослав Петров изиска актуална информация за предприетите действия и актуалната обстановка от началото на учебната година. След установяването на КОВИД инфекция при две деца от две плевенски училища НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен и Езикова гимназия от РЗИ – Плевен са направени 60 PCR теста, които са отрицателни. Чакат се резултатите от още 3-4 проби, уточни д-р Гарев. Към момента заразените ученици са добре и са на домашно лечение. Началникът на РУО – Плевен Албена Тотева потвърди, че директорите на учебните заведение на територията на областта са подготвени да реагират своевременно и ефективно при съмнения за COVID. Ясен е алгоритъмът на работа. Работи се в добро и ползотворно сътрудничество със здравната инспекция. Двете паралелки, където се обучават заразените ученици, са преминали на онлайн обучение.

За периода 08-22 септември регистрираните с COVID-19 в област Плевен са 20 души, карантинираните – 92, хоспитализирани -3, а за последната седмица има 1 починал, информира още директорът на РЗИ – Плевен.

По време на заседанието на Щаба областният управител Мирослав Петров постави въпроса и за превантивните мерки срещу коронавируса по повод предстоящите частични избори в с.Бохот на 27-септември. Дискутирани бяха възможностите за гласуване на трудно подвижни хора в мобилни секции. На този етап в ОИК няма подадени заявления за разкриване на мобилна секция. Но окончателно това ще стане ясно в петък.

Снимка: Областна администрация – Плевен, Пресцентър

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!