BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Юлиян Ненчев: Депутатите трябва да работят за районите, от които са избрани

В ляво: Юлиян Ненчев от “Изправи се. Ние идваме”, депутат от 15 МИР Плевен. Снимка – личен архив.

Както информирахме нашите читатели, „Плевен прес” се свърза с деветимата плевенски депутати по повод първия работен ден на 46-то Народно събрание. Попитахме ги за първоначалните им впечатления, за целите, които ще „гонят” в полза на Плевен и плевенска област, както и за връзката им с избирателите от тук нататък.

Ето какво каза Юлиян Ненчев от „Изправи се БГ.Ние идваме”:

Г-н Ненчев, какво подсказват първите ви впечатленията от работата на това НС по отношение бъдещото управление на страната ?

Първите ми впечатления са, че има определени парламентарни групи, които са за това, да се състави правителство. И най-малкото да се направят крачки в тази посока са задължителни. Защото предстоят доста интересни времена пред България в следващите 2-3 месеца, в които отвсякъде чуваме за Делта вируса и евентуални последици от него. Така че, вижда се, че има нагласи да се постигне максималния компромис да се състави правителство.

Кои са тези парламентарни групи, за които споменахте ?

Партиите на протеста със сигурност. По-точно на промяната. Това са „Изправи се БГ.Ние идваме”, Демократична България и Има Такъв Народ.

Какво най-напред ще направи депутатът Юлиян Ненчев за Плевен и областта ?

Вече имахме разговори с колегите от ИТН и обсъдихме потенциалните възможности, но всяко едно от тези неща, които трябва да се направят, са свързани първо с избирането на правителство. Но и от тяхна, и от наша страна има нагласа да помогнем за тази инфраструктура в Плевен, която е тотално зарязана. Буквално несъществуваща. Обсъдихме и пътната инфраструктура с тях, тъй като има доста пътни артерии, които свързват областните и общински центрове, които са в ужасно състояние. В т.ч. пътя за Белене, пътя Дъбник – Крушовица, където уж се почна един ремонт, но май се заряза.  Доколкото си спомням, там май е трансграничен коридор. Там спешно трябва да се направи нещо. Но всичко е свързано с това да има правителство.

Задължителните неща са пътната инфраструктура, спорта и неща свързани със социалния живот. Но социалното развитие на една област отнема най-много време.

Т.е. тези партиини ангажименти вие ги приемате като лични, така ли ?

Не толкова партиини, колкото сме намерили консенсус с колегите от ИТН, да работим в тази насока, защото трябва да работим за Плевен.

Как ще поддържате връзка с избирателите си от тук нататък?

Структурите в Плевен на „Изправи се БГ. Ние идваме” подготвят инициативи, които да се случват. Това, че аз съм в София не означава, че моята работа е фокусирана само в София. Ако нещо през цялото време съм говорил и продължавам да го говоря е, че депутатите са избирани като мандати от определени райони. И това никога не трябва да го забравят. Защото цялата работа в Парламента е да работят за районите, от които са избрани, не за София. Така че, всяка седмица аз ще бъда в Плевен.

Ще имаме отворена приемна и съм помолил колегите в различните общини да подготвят и се направи график, така че всеки месец в две или три общини да имаме инициативи, на които да присъствам. Така че, постоянно да чуваме хората. Да не забравяме, че ние сме единствените, които сме като бъг в системата – без партия, като движение всичко правим.

На своето първо заседание този Парламент избра 12 парламентарни секретари, по двама от партия. Вие станахте един тях. Какви са задълженията на един парламентарен секретар ?

Честно казано, не ни остана време да се запознаем с това, тъй като бях на среща при земеделския министър. Имаше и председателски съвет. Буквално преди малко съм излязъл и съм взел всичките неща с мен, за да се запозная с тези задължения.

А защо бяхте при земеделския министър ?

Обсъждахме доста порочни практики на някои институции, в това число и регионални. Обсъждахме и потенциалната възможност през Плана за развитие да се инвестира в „Напоителни системи”.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!