BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Частен съдебен изпълнител е осъден в Плевен

Съдебна палата – Плевен. Снимка – интернет.

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Плевен, Районен съд – Плевен е признал частен съдебен изпълнител за виновен за извършено престъпление по чл. 210, ал.1 ,т.3 вр. чл. 209, ал.1 от НК (измама от длъжностно лице).

По делото е установено, че извършителят, през периода 26.09.2015 г. до 05.11.2015 г., в град Плевен, в качеството си на длъжностно лице – ЧСИ, в кръга на своята длъжност, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил заблуждение у Н.И., че изнася на публична продан апартамент и че е спечелил проданта му, чрез симулирано провеждане на тръжна процедура, и с това му причинил имотна вреда в размер на 23 177 лева, която представлява средствата заплатени като цена на недвижимия имот.

За това престъпление Районен съд град Плевен е наложил на ЧСИ наказание една година лишаване от свобода, изпълнението на което е отложил с изпитателен срок в размер на три години. Към датата на постановяване на присъдата, същият е бил лишен от права по друго наказателно производство.

Съдебният акт подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд Плевен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!