BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Цончо Ганев, зам.-председател на НС от „Възраждане“: Най-много се гордеем, че за 34 години показахме, че защитавайки определени политики, няма да участваме в управлението с ГЕРБ и ДПС

20231024 181300

Зам.-председателят на Народното събрание от партия „Възраждане“ Цончо Ганев и кандидатът за кмет на партията Данаил Раденцов, се срещнаха с гражданите на Плевен на отворена среща, по време на която се дискутираха актуалните проблеми на общината и възможните решения. Събитието се проведе на 24 октомври в хотел „Ростов“.

Цончо Ганев направи кратък анализ на парламентарната дейност на „Възраждане“ по отношение на най-наболелите проблеми в страната и подчерта , че „Възраждане“ е единствената опозиция на „сглобката“. Той коментира и теми, свързани с бъдещето на страната и региона:

„Проблемът е, че хората не вярват, че са загубили надежда, че не виждат някой, който да влезе вътре (в Парламента, бел. ред.) и да защитава това, за което е избран. Това, с което „Възраждане“ се гордее най-много, откакто сме в парламента, не са решенията, които сме прокарали; законопроектите, за които сме убедили другите партии да ни подкрепят; позициите, които сме защитавали, но не са били подкрепени. Най-много се гордеем, че за 34 години най-после показахме, че някой, заставайки – както в случая аз пред вас, поемайки определени ангажименти в защита на определени политики, казвайки, че няма да участваме в управлението с ГЕРБ и ДПС – ние го изпълняваме. Защото 34 години в парламента се случваше точно това, което се случва в общинските съвети. Управляваш с тези, с които довчера си бил уж на нож. Това е причината за ниската избирателна активност. Защото много трудно се пчели доверие, а лесно се губи.

Няма как в парламента да направим нещо, което противоречи на всичко, което сме говорили и в Плевен да гледаме в очите хората от нашата структура.“

По-нататък Ганев се спря на ролята на общинските съветници в работата на бъдещия Общински съвет в Плевен. Подчерта, че „те ще са хората, които когато се гласуват вредни неща за общината да са гласа, който да направи и невъзможното да спре това нещо. Ако не го спрат да знаят, че са направили всичко възможно и да дадат гласност. Няма как да оправим държавата, ако не оправим градове като Плевен. Няма как да оправим Плевен без да оправим и селата. Защото омагьосаният кръг е хората да изчезват от селата и да идват в областния град, от областния град да отиват в София и след една година, мизерствайки, работейки за заплата, от която 2/3 отива за наем, отиват на Терминал 1 и в чужбина. Така изчезваме демографски“.

В края на словото си Цончо Ганев изказа благодарност на кандидата за кмет на Плевен Данаил Раденцов, защото е баща на три деца. Срещата продължи с въпроси и мнения на присъстващите по актуални политически проблеми и пожелания за победа на предстоящите избори.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!