BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Училищният отбор на ПГОТ „Христо Бояджиев“ ще участва в „Млади таланти в модата“

Училищният отбор на Професионална гимназия по облекло и текстил „Христо Бояджиев“ – Плевен, е класиран  от Министерството на образованието и науката за участие в националното състезание по професии „Млади таланти в модата“, на  което събитие е ежегоден организатор, в партньорство с Националната асоциация на училищата по мода “Росица Иванова“ и Българската асоциация за текстил, облекло и кожи.

На 2 март 2023 г.  бе проведен училищният кръг на Националното състезание „Млади таланти в модата”. Учениците от  11 клас  вложиха творчество и професионални умения в две категории: „Художествена скица“ на младежки модел с оригинална интерпретация на тема „Изкуството в мен“ и „Сръчни ръце“ – практическа задача за изработване на външно пришит джоб.

 Класираните на І – во място са :

Ивалина Георгиева  – XI „а“ клас в категория  „Художествена скица“

Дочка  Александрова  – XI „а“ клас в категория „Сръчни ръце“

С много ентусиазъм и любов към професията финалистките от 11“а“ клас започнаха подготовката си за  традиционното участие на гимназията  в  националния кръг на  състезанието „Млади таланти в модата“, където ще се състезават  в три категории  – „Модно ревю“, „Художествена скица“ и „Сръчни ръце“.  Надпреварата на национално ниво ще се проведе от 19-21 април  в  гр. Ямбол. Професионалните изяви мотивират учениците за включване в междуучилищно сътрудничество, стимулиране на професионално-личностни те им качества, работа в екип и състезателен дух.

Представянето на творческите проекти ще се осъществи в две категории: „Художествена скица“ и „Модно ревю“. Темата тази година е „Изкуството в мен“ – младежка артистична мода, оригинална интерпретация на личните възприятия за изкуство.

Желаем успех на очарователните и талантливи момичета и техните ръководители –  инж. Йонета Филипова, Мариана Начева и Галя Йошовска. Покажете своя творчески индивидуализъм и нестандартен прочит на изкуството!

Информация: Професионална гимназия по облекло и текстил „Христо Бояджиев“ – Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!