BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици от професионални гимназии по транспорт в страната участват в регионална надпревара в Плевен

Ученици от професионални гимназии по транспорт от градовете Плевен, Ловеч, Троян, Кнежа, Горна Оряховица и Стражица участват в Плевен в Регионален кръг на Националното състезание за „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“. Успех на участниците в надпреварата, чиито домакин по традиция е ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров”, от името на местната власт пожела председателят на Общинския съвет Мартин Митев.


„Радвам се, че Плевен отново е част от тази хубава инициатива. През последната една година, по независещи от нас причини, нямахме много възможности за подобни срещи заради наложените противоепидемични мерки и ограниченията в резултат на това. Домакинството на това състезание ми дава надежда, че нещата започват да се променят към добро. Благодарение на изключително напредналата световна медицина виждаме как стъпка по стъпка излизаме от тази ситуация и постепенно връщаме нормалния си ритъм на живот“, обърна се участниците Мартин Митев. Той приветства представителите на гимназиите с добре дошли и пожела на всички престоя им в Плевен да бъде ползотворен и приятен. „Успех на всички и ще се радвам много ако най-добрият в този регионален кръг стане и национален победител тази година“, отбеляза Мартин Митев.


Официални гости на откриването бяха още началникът на Регионалното управление на образованието Албена Тотева, доц. Красимир Друмев – декан на Факултета по машиностроене и уредостроене при Технически университет в Габрово, директори на професионални гимназии – участници в състезанието и представители на партньорски организации. Организатори на регионалния кръг в Плевен са Министерство на образованието и науката, Регионалното управление на образованието и ПГ по транспорт – гр. Плевен. Успех от тяхно име пожелаха Албена Тотева и инж. Наско Найденов – директор на ПГ по транспорт в града. Състезанието е в рамките на два поредни дни и включва теоретична част и практически задания. Победителите ще бъдат обявени в петък. Срещата в Плевен е в рамките на 14-то издание на националната надпревара.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!