BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици от Езиковата в Плевен – посланици за модерна европейска България

От 14 до 16 април 2021 г. учениците Валентин Кирпиев, Веселина Йончева, Владимир Николов, Деница Великова, Деница Димитрова, Ивайла Съботинова, Ивона Георгиева, Никола Пачевски, Николай Благьов от Хд клас на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – гр. Плевен под ръководството на Грета Димова – техен учител по английски език и координатор на проекта, в сътрудничество с Лилия Манолова – учител по английски език,  участваха в първата онлайн международна среща по проект „Бъди във форма за Европа“ по програма Еразъм+ в партньорство с още 65 ученици от Гърция, Румъния, Италия и Полша с работен език – английски.

По време на тридневните онлайн синхронни и асинхронни дейности се обсъждаха актуални теми с европейска значимост: „Реч на омразата“, „Свобода на словото и изразяването на мнение“, „Фалшиви новини“, „Равенствомежду половете и равни възможности“. Това са не само основни европейски принципи, а и актуални проблеми за българската действителност.

„Изключително съм впечатлена от достойната гражданска и европейска позиция на нашите възпитаници, на задълбочените и широкоспектърни знания, които показаха по време на участието си в онлайн срещата, на безупречния им английски език, на устойчивото мнение, което изразяваха категорично, подкрепено с логически издържани доводи, гъвкав ум, иновативни идеи. Те показаха впечатляващо креативно мислене при изработване на продуктите: постер на тема „Европа в 12 думи“, „Българки, внушително заявили себе си в Европа“, заеха призови места в онлайн състезания и викторини, умело боравиха със съвременни ИКТ инструменти на 5 различни платформи, бяха излъчвани за говорители на международните групи, в които работиха,отлично спазваха принципите за екипност.Гордея се с тях! Убедена съм, че те ще постигнат целите си и виждам в тях елита на България – бъдещи български и европейски политици, учени, лекари, преподаватели, анализатори. Много съм благодарна и на техните родители, за възпитанието, което са им дали, за подкрепата, за вярата, която им вдъхват. Свидетел съм как тези ученици заспиват с мечти и се събуждат с цели. Щастлива съм че те гледат смело напред и виждат само хоризонти, не граници!“ – споделя Грета Димова, координатор на проекта и заместник-директор на ПГПЧЕ – гр. Плевен.

Снимки и информация: ПГПЧЕ – Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!