BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Условна присъда получи плевенчанин, пребил до смърт мъж, подпалил дома му

Условна присъда е получил плевенчанин, пребил до смърт мъж, опожарил дома му. Това става ясно от съобщение на Пресцентъра на Окръжен съд – Плевен, където днес се е разгледало делото срещу обвиняемия. В обвинителния акт на Окръжна прокуратура – Плевен се посочва, че на 03.01.2020г. в гр.Плевен М. И. е причинил по непредпазливост смъртта на З.Б. вследствие на умишлено нанесени му средни телесни повреди. Деянието е извършено от обвиняемия в състояние на силно раздразнение, което е било  предизвикано от пострадалия с тежко противозаконно действие (опожаряване на дома му, находящ се в гр.Плевен) и от което са настъпили тежки последици за И. и негови ближни – престъпление по чл.124, ал.2, алт.4, предл.2, във вр. с чл.124, ал.1, предл.2, във вр. с чл.129, ал.2, алт.4 и алт.5 от НК, наказуемо с лишаване от свобода до три години.

Делото днес е протекло по реда на съкратеното съдебно следствие, с признаване на обстоятелствата изложени в обвинителния акт, но с искане за провеждане на разпит на вещо лице, изготвило заключение по назначена по делото съдебна експертиза. Постановена е присъда, с която подсъдимият е осъден на 2 години и 6 месеца лишаване от свобода – условно, с 4-годишен изпитателен срок.

Присъдата не е влязла в сила. Тя може да се обжалва и протестира в петнадесетдневен срок от постановяването й пред Апелативен съд – Велико Търново.

До влизане на присъдата в сила, подсъдимият остава с мярка за неотклонение „Подписка“, уточняват от Пресцентъра на Съда в Плевен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!