BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трафопост в Плевен е изрисуван с призив за опазване на пчелите

 

ЧЕЗ Разпределение България предостави за изрисуване стените на трафопост в Плевен на художника Павлин Методиев, по-познат под псевдонима PavArt. Красиви графити с кауза озариха бул. Христо Ботев в града.

Творецът, който получи възможност да претвори своята идея върху фасадата на електроразпределителното съоръжение, изрази своята благодарност към дружеството и сподели посланието на образите, залегнали в произведението му.

„Да се замислим за опазването на околната среда и спасяването на пчелите е призивът в основата на работата ми. Ако освен да донеса позитивно настроение на преминаващите, успея да привлека вниманиетона поне няколко човека и те си дадат сметка, че пчелите за заплашени от изчезване, да проучат защо, то за мен това ще е успех“, коментира PavArt.

Близо 90% от дивите цъфтящи растителни видове в света зависят от опрашването на пчелите, заедно с повече от 75% от хранителните култури и 35% от световната земеделска земя. За последните 15 години близо 40% от пчелите са изчезнали и популацията им все повече намалява. През 2017 г. ООН  определи  20 май за световен ден на пчелите, с призив да се повиши осведомеността за значението им, заплахите, с които се сблъскват и техния принос за устойчиво развитие.

Информация и снимки: ЧЕЗ Разпределение, Пресцентър

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!