BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Топлофикация Плевен“ реализира мерки за енергийна ефективност

Инвестиционната и ремонтната програми на „Топлофикация Плевен“ традиционно са насочени към повишаване на ефективността на работата на съоръженията в централата и подмяна на амортизирани участъци от топлопреносната мрежа. Един от начините за модернизиране е замяна на остарялото и неефективно оборудване с ново. „След края на отоплителния сезон предстои нашата ежегодна профилактика и ремонтни дейности. Тяхната цел е подобряване на качеството на топлоподаването през зимата и минимизиране на възможността за аварии. Ще бъде направен оглед на топлопреносната мрежа и абонатните станции. Ще подменим проблемните участъци по топлопреноснитетрасета. При необходимост ще извършим реконструкция на част от оборудването в амортизирани абонатни станции.“, обяснява инж. Йордан Василев, директор на предприятието.

По думите му с тези реконструкции се постига повишаване на ефективността на топлообменните процеси при нагряване на водата за поддържане на качеството на услугите битовогореща вода и отопление. „Направените подобрения в производството ще повишат надеждността и ефективността на работата на централата. Политиките на дружеството са насочени към опазване на околната среда, здравето на служителите и осигуряване на безопасни условия на труд.“, заяви инж. Василев.

„Ние работим на природен газ и това ни прави предприятие със сериозен потенциал, който постоянно се стремим да развиваме. Както всички знаем, това гориво има съществена роля в краткосрочен и средносрочен план, тъй като е добра алтернатива на други по-замърсяващи източници на енергия.Природният газнесъмнено ще има роля като преходно гориво при  трансформацията към нисковъглеродна икономика.“, заявява инж. Василев. По думите му в контекста на зеления преход, природният газ не само може, а и ще бъде заместител на въглищата поне за определено време. „Благодарение на по-широкото му използване ще се намалят ефективно емисиите от въглероден диоксид.“, посочи инж. Василев.

Той напомни, че централното топлоснабдяване е сред най-екологичните и безопасни начини за отопление. „Основна мярка за намаляване на замърсяването на въздуха в Плевен е използването на централното топлоснабдяване, посочи инж. Василев. И добави: „Нека мислим екологично за бъдещето.“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!