BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С различни инициативи в област Плевен отбелязваме Деня на Земята

На 22 април 2021 г. Денят на Земята отбелязва своята 51-ва годишнина. Тази година темата на кампанията е „Да възстановим нашата планета Земя“. Фокусът е поставен върху естествените процеси, нововъзникващите зелени технологии и иновативното мислене, които могат да възстановят екосистемите в света.

По традиция, Денят на Земята се отбелязва в Плевен със съвместна кампания на Басейнова дирекция „Дунавски район“ и Регионална инспекция по околната среда и водите – Плевен. Инициативите в Плевенска област вече започнаха, като такива организират много учебни заведения и детски градини, информират от БДДР.

Изложби с детски рисунки, на възпитаница на градините „Щурче“, „Слънце“ и „Теменуга“, са подредени в сградите на БДДР и РИОСВ – Плевен, а също и в отдел „Природа“ на Регионалния исторически музей. Предвиждаме тези малки изложби да останат поне един месец. През миналата седмица беше дадено началото на кампания за засаждане на бели рози в детски градини и училища в града. Кампанията се организира от Лайънс клуб „Огледало“, Лайънс клуб – Плевен и Лео клуб „Олимпиец“, като първата инициатива беше в начално училище „Христо Ботев“. Четвъртокласници от същото училище организираха онлайн празник за деца от плевенски детски градини. Освен песни и танци, свързани с красивата ни планета и опазването на природата, имаше и модно дефиле с дрехи и аксесоари, изработени от найлонови торбички, хартия, чували, картон, вестници, пластмаса, списания и др.

В училище „Иван Вазов“ деца представиха пред свои съученици идеи как всеки може с малки стъпки да допринесе за опазването на планетата ни. Тази година се провежда 2-ри Национален онлайн конкурс за детска рисунка, посветен на 22 април, организиран от Община Долна Митрополия и Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси – с. Байкал. БДДР и РИОСВ – Плевен ще дадат специални награди в отделните категории.

На интернет страницата на Басейнова дирекция може да бъдат намерени част от предложените 51 мерки за Деня на Земята, които всеки би могъл да прилага, за да имаме една по-чиста планета. Предвиждаме част от тези мерки да разпространим и насърчим прилагането им в специална кампания, насочена към опазването на водите и околната среда – като цяло.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!