BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стартира Седмица на отворените врати в Районен съд – Плевен

Днес, 18 април, в Районен съд – град Плевен, при огромен интерес, стартира Седмица на отворените врати по случай Деня на Конституцията.

От 10:00 часа в зала No4 в Съдебната палата беше представена лекция на тема „Разделение на властите според Конституцията на Република България. Представяне на професиите съдия и прокурор“ от съдия Ана Илиева пред ученици от Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване-Плевен, Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“ и от Държавната финансово-стопанска гимназия „Интелект“, които бяха поканени да присъстват на днешната инициатива от председателя на Районен съд – Плевен – съдия Вера Найденова.

Учениците от Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване-Плевен имаха възможност да присъстват и на открито съдебно заседание, за да видят нагледно в какво се състои работата на съда в съдебната зала.

След проведената лекция на всеки ученик беше раздаден тест за проверка на знанията, придобити от тях в Образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ и всяко едно от децата получи удостоверение за участието си в образователната програма на Районен съд – Плевен.

От 14:00 часа в зала No3 в Съдебната палата, с участието на ученици от Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване, беше разигран симулативен съдебен процес по наказателно- правен казус, с модератор съдия Чавдар Попов. Учениците влязоха в ролите на съдия, съдебен заседател, прокурор, съдебен секретар, служебен защитник, граждански ищец и подсъдим и в края на съдебния процес прочетоха присъда. Съдия Вера Найденова награди всеки участвал в процеса с Конституция на Република България.

Информация и снимки: Пресцентър на Районен съд – Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!