BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Спортен клуб „Ви Ес Феерия” – град Левски участва във фестивала в Свищов – снимки

Спортен клуб “Ви Ес Феерия” взе участие в Шести национален преглед на ученическите духови и фанфарни оркестри и мажоретни състави в град Свищов, който тази година се състоя в Деня на детето.

Фестивалът се провежда на всеки две години, като участниците се увеличават с всяко следващо издание. Домакин е Средно училище „Димитър Благоев”. Момичетата на Соня Дунева и Ралица Асенова участваха в празничното дефиле, което започна от СУ “Димитър Благоев” и завърши на центъра, където се проведе и концертната програма.

Участниците бяха над 600 от градовете Свищов, Горна Оряховица, Летница, Велико Търново, Копривщица, Търговище, Павликени , Враца ,Бургас, Силистра, Троян, Лом, Крумовград, Кърджали и др.

Фестивалът не е с конкурсен характер и цели популяризиране на музикалното изкуство и на мажоретните спортни дисциплини сред деца и младежи. Наблюдава се тенденция броят на мажоретните състави в България да се увеличава и все повече момичета да желаят да се ангажират с този спорт, което е основна цел на Български Чирлидинг Съюз.

Информация и снимки: Соня Дунева

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!