BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Слави Трифонов: Денков ми заприлича на героя на Тодор Колев, който сам разлепваше некролога си, за да не го търсят за измамите му

1036865

Денков ми заприлича на героя на Тодор Колев, който сам разлепваше некролога си, за да не го търсят за измамите му. Това написа днес, 6 март, във Фейсбук лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов по повод приетата днес от Народното събрание оставка на премиера Николай Днеков. Вижте целият пост на Слави Трифонов:

“Днес е интересен ден за българската демокрация.„Сглобката“ временно е „разглобка“. Какво, всъщност, се случи? Денков подаде оставка и тя беше единодушно приета.

Това е единственото хубаво нещо, което направи този човек в качеството си на, така наречен „министър-председател“.

И така, политическият развод е факт, но предстои нова сватба…

На английски думата за оставка е „resignation“, но „resignation“ също означава „примирение“ – да приемеш съдбата си такава, каквато е. А каква е тази съдба, с която са се примирили от ППДБ? Каква е тази предстояща сватба? Тя е базирана на принципа на българската народна поговорка „Стани да седна“, но в случая ситуацията е „Ти седни, но аз няма да стана.“ Иначе казано, любовта между ГЕРБ и ППДБ ще продължи да цъфти и процъфтява, но вече с официален брак. Този брак ще се случи благодарение на четирите сватовници, които Бойко Борисов изпрати да кандърдисват булката. Това, всъщност, изглежда леко излишно, защото булката отдавна не е честна и отдавна е навита и на този брак, и на всички семейни гаври, които предстоят. И понеже булката ППДБ не е честна, няма да може да размаха бял чаршаф след първата брачна нощ, но ще развее споразумението, което ще подпише с ГЕРБ. Въобще, булката от ППДБ я чака интересна съдба. Както се казва: „Все се е кака женила, ама такъв го не е намирала“… Защото, освен брачен партньор, в чийто скут да седи и да пие мазно турско кафе, булката от ППДБ ще трябва да седне официално и в скута на баджанака Бойко Борисов, да се гушка в него до магнолията в Банкя и да играят на заек и морков в зайчарника.

А кое, всъщност, е неприемливо за българските граждани в тази любовно-брачна игра? На българите не им харесва това, те искат избори, а не съмнителни бракове с неморални младоженци и техния развратен политически живот.

Всъщност, днес, докато слушах как Николай Денков чете собствената си оставка, той ми заприлича на героя на Тодор Колев, който във филма „Опасен чар“ сам разлепваше некролога си, та, барем, всички го помислят за умрял и спрат да го търсят за измамите му.

Ама измамника накрая все пак го хванаха.”

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!