BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Решено: Учениците се връщат в клас от 12 април, от 5 до 12 клас ще са по график

Частично възстановяване на присъствените учебни занятия от 12 април обяви на днешния редовен брифинг на здравните власти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той каза, че най-малките ученици от 1 до 4 клас се връщат за постоянно в клас, а при по-големите от 5 до 12 клас присъственото обучение ще се редува по график с онлайн.

Първи от големите ученици се връщат тези в 7, 8 и 10 клас за период от две седмици. От 26 април в училище ще  провеждат часове учениците в 5, 9 и 12 като при тях заради великденските празници периодът ще е за 3 седмици. След това две седмици в клас ще се обучават 6 и 11 клас.

Министър Вълчев посочи, че това са плановете към момента, но всичко зависи от нивата на заболеваемост и дали няма да се наложи да бъдат въведени по-строги мерки.

Ще припомним, че от началото на тази седмица бяха отворени детските ясли и градини в цялата страна.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!