BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рецидивист е задържан за кражби от административни сгради в Плевен 

По искане на Районна прокуратура – Плевен, на 02.02.2022 година, С.Е.М. на 45 години, е задържан с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ с определение на Районен съд – Плевен. Това информират от Пресцентъра на прокуратурата.

По делото са събрани доказателства за това, че на 31.01.2022 година, при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, С.Е.М. е извършил три кражби на портмонета, съдържащи общо 665 лева, от служебни  кабинети в сградите на Окръжен съд -град Плевен, Община -град Плевен и РЗИ -град Плевен, собственост на различни служители от администрациите. На С.Е.М. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 196, ал.1, т.1, вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 29, ал.1, б. „а“ и б. „б“, вр. чл. 26, ал.1 от НК, за което се предвижда наказание от три до петнадесет години лишаване от свобода.

По делото са разпитани свидетели, приобщени са записи от камери за видеонаблюдение от сградите, на които С.Е.М. категорично е разпознат, извършен е оглед на веществено доказателство.

С.Е.М. е многократно осъждан.

Районен съд -Плевен прие мотивите на прокуратурата, че е налице обосновано предположение, че именно С.Е.М. е извършил кражбите, както и че е налице реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, ако по отношение на него не бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Взетата мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд – Плевен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!