BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР започва днес в Плевен

 

Днес в Плевен ще бъде открит XXVI Републикански турнир по стрелба с пистолет „Величко Величков”, информират от Пресцентъра на ОДМВР.

Участие ще вземат отбори от различни структурни подразделения на МВР като са заявени над 100 състезатели. Организатори са ОДМВР – Плевен и Спортната асоциация на МВР.

Турнирът ще се проведе в два поредни дни – а стрелците ще започнат в 09:00 часа на стрелбищен комплекс „Величко Величков“ в Плевен. Сили ще премерят отбори, съставени от мъже и жени, както и индивидуални състезатели. Първенците ще получат купи, грамоти и медали. Награждаването и официалното закриване на турнира ще се състои на 16 април.

Плевенските стрелци са трима мъже и две жени. В спортната стрелба служителите на ОДМВР – Плевен имат много отличия – спечелвали са златото на балканиади и международни състезания, побеждавали са в републикански и регионални турнири.

Величко Величков е записал името си в олимпийската история на България като носител на първия сребърен медал в този спорт. Той поставя началото на българската колекция от международни отличия в спортната стрелба в Токио през 1964 година, стреляйки на дистанция 50 метра с малокалибрена пушка от три положения. Величко Величков е служител на МВР в Плевен от 1960 до 1976 година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!