BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Радостин Василев: „Гражданско Движение Силна България“ вече е факт

Радостин Василев. Снимка – фейсбук.

За регистрацията на ново политическо движение информира на своята фейсбук страница Радостин Василев. Ето какво пише:

„Уважаеми дами и господа, скъпи българи!

„Гражданско Движение Силна България” официално е факт!

Създадох движението, за да продължим по категоричен начин заедно с Вас, гражданите на България, борбата срещу мафията, задкулисието и грабителите на родината ни! Отвоюването на държавата от лапите на бандитите трябва да продължи.

В качеството ми на министър на младежта и спорта поведох кръстоносен поход срещу кърлежите, изсмукващи ресурса на сектора и владеещи само и единствено в своя полза спортната инфраструктура. Това бяха силно приближени до бившите управляващи лица, които защитават заграбеното от държавата със зъби и нокти. Подобно на Капитан Андреево. Осъзнавах, че тази битка ще е тежка, но не очаквах предателството на лидера на партията, която ме излъчи за министър.

Знам, че ни предстои най-голямата битка, която ще е тежка, а в много случаи и неравностойна. Това вече не е толкова битка на партии и идеологии, а по-скоро на доброто срещу злото, между истината и лъжата. Между старото и прогнилото и новото, търсещо промяна.

Онова, което ми даде кураж да се изправя срещу мафията в България, е че съм свободен и отговорен човек. Свободен от задкулисието и отговорен към проблемите в настоящето и бъдещето.

Част от приоритетите на Гражданското движение са следните:

➡️

➡️

Пряко участие на гражданите в държавното управление и местното самоуправление.

➡️

➡️

Осъществяване на граждански контрол за прозрачност при работата на държавните и общинските институции.

➡️

➡️

Упражняване на граждански контрол върху управлението на страната, за постигане на прозрачност в управлението.

➡️

➡️

Възстановяване на прозрачността и законността при управлението на публичните финанси, прекратяване на порочните и престъпни практики в управлението на страната и търсене на отговорност чрез въвеждане на действащи механизми за контрол върху дейността на държавното управление и местното самоуправление.

➡️

➡️

Ефективно използване на механизмите на държавното управление и местното самоуправление.

➡️

➡️

Създаване и реализиране на възможности за пълноценно развитие, социална реализация и трудова заетост на всички граждани.

➡️

➡️

Подпомагане на гражданите при взаимодействието им с институциите на Република България.

➡️

➡️

Подпомагане на държавните институции за установяване върховенството на закона, защитата на националната сигурност, правата и законните интереси на гражданите и техните организации.

➡️

➡️

Прозрачен и качествен публичен дебат

➡️

➡️

Стремеж към обществена солидарност и социална взаимопомощ.

➡️

➡️

Осигуряване на възможност за ускорено икономическо развитие на отделните региони на територията на Република България.

➡️

➡️

Утвърждаване на моралните, духовните и културните ценности на България, чрез стремеж към запазване на българската национална идентичност и пресичане на отрицателни чужди влияния.

➡️

➡️

Премахване на корупционните практики, чрез ограничаване на властови и бизнес обвързаности и подкрепа към кандидатури на политици с висок морал, висока образователна степен и професионална подготовка.

✅

✅

Очаквайте скоро новини и подробности за действията на „Гражданското движение Силна България“.

Уважаеми българи, трябва ясно да покажем на хунтата, че в страната ни има една нова воля – волята за справедливост, възмездие и промяна. Тя обединява хората около желанието за нормален и достоен живот.

Изходът е само един! За да оцелеем, народът трябва да унищожи действащото досега срещу него корпоративно чудовище ГЕРБ – ДПС. Това може да стане само с най-страшната за тях дума – ВЪЗМЕЗДИЕ.

Време е завинаги да спрем грабителите на България!“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!