BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първокласници на НУ „Отец Паисий“ – Плевен ще учат как да се грижат за здравето си

„Здравето е моят избор“ на НУ „Отец Паисий“ – Плевен е един от 20-те одобрени и допуснати до участие във втора фаза проекти от цялата страна в категорията от първи до четвърти клас в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“. За това информират от училището.

Конкурсът се организира ежегодно за ученици от първи до дванадесети клас от Министерството на здравеопазването в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на околната среда и водите, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, Офиса на Световната здравна организация за България, Българския младежки Червен кръст и Националния център по обществено здраве и анализи.

Целта е превенция на поведенческите рискови за здравето фактори, свързани с нeздравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето.

НУ „Отец Паисий“ ще работи по темата за злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето. Проектната програмата съдържа обучение на учениците от І в клас в теоретични знания за влиянието на цигарите и алкохола върху човешкия организъм, тренингови упражнения за формиране на умения за живот и изготвяне на рекламни материали за превенция. Ръководител на проектните дейности е Албена Декова, Педагогически съветник в училището.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!