BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първи присъствен тест по биология за бакалавърските специалности в МУ-Плевен ще се проведе в събота

 

На 17 април, събота, от 9.00 до 11.00 ч ще се проведе третият кандидатстудентски изпит на Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) – присъствен тест по биология за бакалавърските специалности. Той е организиран в учебните зали в сградата на Ректората на висшето училище при спазване на всички противоепидемични мерки – ограничен брой кандидати в залите, спазване на дистанция, осигурени предпазни средства и дезинфекция. Кандидатите трябва да се явят на изпита с маски, а пропускането им в залите ще се осъществи от 8.00 до 8.30 ч, информират от Пресцентъра на вуза.

Тази година голяма част от кандидатите за бакалавърските специалности се възползваха от повечето възможности в кандидатстудентската кампания –  кандидатстване онлайн на предварителните тестове по биология. Друга част от зрелостниците ще използват оценката от матурата си по биология в надпреварата. Няколко са възможностите на кандидат-студентите за участие в класирането за специалностите на Факултетите „Обществено здраве“, „Здравни грижи“ и на Медицинския колеж – с оценка от теста по биология от изпитните сесии – онлайн или присъствени; със зрелостен изпит по биология или с оценка от друга матура по избор.

Бакалавърските специалности във Факултет „Здравни грижи“ са „Медицинска сестра“ и „Акушерка“; във Факултет „Обществено здраве“ – „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“, „Опазване и контрол на общественото здраве“ и „Социални дейности в здравеопазването“, а в Медицински колеж – „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Помощник-фармацевт“ и „Медицинска козметика“. От 2019 г. МУ-Плевен стартира и прием за новоразкритата магистратура по „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“ в задочна, платена форма на обучение, след завършена бакалавърска степен. Висшето училище запазва приема по специалност „Социални дейности“ в платена форма на обучение.

Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) провежда целогодишна кандидатстудентска кампания под мотото „Успяваме заедно“ с организиране на електронни срещи с кандидат-студенти и провеждане на повече изпити, които се редуват в онлайн и присъствена форма. Всички присъствени събития са съобразени с динамичната епидемична обстановка в страната и препоръките на отговорните институции, с цел ограничаване разпространението на корона вируса и осигуряване на пълна безопасност на кандидат-студентите.

На 17 април 2021 г., събота, в 8.40 ч в зала „Асклепий“ на Ректората, на произволен принцип от кандидат-студент ще се извърши тегленето на варианта на кандидатстудентския тест по биология за бакалавърските специалности. Това ще се случи в присъствието на председателя на Комисията за оценяване на конкурсните работи по биология доц. Милена Атанасова, председателя на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи Виржиния Лазарова, родители и журналисти.

Ползването на предпазни маски в деня на изпита е задължително за всички!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!