BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първа награда за дете от артшкола „Колорит“ – Плевен от национален конкурс

Осемгодишната Дивна Обретенова от Артшкола „Колорит“ – Плевен спечели Първа награда от 9-тия Национален конкурс за детско творчество „Щърко шарен, добре си ни дошъл“, който се провежда в най-големия резерват за щъркели в България – село Самуилово. Дивна е отличена с най-високата награда  на конкурса във втора възрастова група в раздел изящно изкуство за живописната творба „ Полет на щъркели под дъгата“, научихме от ръководителя на школата Майя Ананиева.

Конкурсът, посветен на щъркелите, се организира от ОУ „Христо Ботев“ в село Самуилово, където е най-големият резерват на щъркели на Балканите и Природозащитеният туристически център „Сините камъни“ в град Сливен. В конкурса са участвали  над 500 творби от цялата страна. Вече втора година конкурсът се провежда по време на пандемия, но детските творби искрят  от пролетно настроение, от радост, че щъркелите отново долетяха и донесоха надежда и оптимизъм.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!