BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Продължава прочистването на растителността в парк „Кайлъка“, подменят се и осветителните тела по централната алея

Община Плевен продължава дейностите по поддържане и облагородяване на централната част на парк „Кайлъка“, след като с Решение № 895/07.12.2020 г. на Министерския съвет на местната администрация бяха безвъзмездно предоставени за управление 37 имота – публична държавна собственост, в Защитената местност „Кайлъка”. Имотите обхващат централната част на парка – от Моста до хотел „Кайлъка”. Кметът на Община Плевен Георг Спартански възложи дейности за почистване на зелените площи, дървесна и храстова растителност и паркоустройство на посочената територия на „Паркстрой” ЕООД.
Повече от два месеца работниците на общинското дружество извършват по график уборка на зелените пространства, почистване на съдовете за смет, прочистване на храстовата и дървесната растителност. В ход е подмяната на осветителните тела по централната пешеходна алея, на пейки и перголи, на няколко места са поставени и химически тоалетни. При подходящи атмосферни условия ще бъдат ремонтирани и освежени детските площадки в парка, ремонт ще бъде направен и на алейните настилки, ще бъде почистено и коритото на река Тученишка. Почистено ще бъде и дъното на вече източеното изкуствено езеро.

Информация и снимки: Пресцентър на Община Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!