BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Приключват външните дейности по основния ремонт на Автогара Плевен

Напредват дейностите по изпълнението на проекта за основен ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност, достъпна среда и нова навесна конструкция на Автогара Плевен. От фирмата изпълнител вече започнаха асфалтополагането на дворното пространство с площ близо 4 дка, където се осъществява паркиране, изчакване, маневриране и потегляне на автобусите. Изградена е нова тротоарна настилка на прилежащите площи. Изпълнена е и нова стоманена навесна конструкция над пероните, съобразена с новата площадкова организация за пристигащи и заминаващи автобуси и съществуващия сграден фонд. Върху металната конструкция ще се монтира поликарбонатно покритие.


Фасадата на сградата на чакалнята на Автогарата е запазена в оригиналния си вид като е премахната съществуващата лепена каменна облицовка. Полага се топлоизолационен пакет и стиропорени плоскости, минерална цветна мазилка, дограмата е подменена с петкамерен PVC профил с двоен стъклопакет. Топлоизолиран е покривът, възстановени са дефектирали участъци от стоманобетонната конструкция и са укрепени отделни конструктивни елементи. По проекта за ремонт ще има различни според предназначението им видове гишета; чакалня с площ над 100 кв. м и с места за сядане на повече от 50 човека, с отопление, климатизация и вентилация; помещение за приемане и съхраняване на багаж; тоалетни с мивки за пътниците; помещение за майки с деца с отопление и осигурени места за сядане, оборудвано с мивка и маса за повиване на бебета; помещение за оказване на първа долекарска помощ, оборудвано с всичко необходимо; подемна платформа или рампа за придвижване на инвалидна количка, които да осигуряват достъпа до автобусите и др.


Входът и изходът в зоната за движение и престой на автобусите ще се осъществяват чрез бариери, предвижда се изграждане на минимум 8 сектора за заминаващи и преминаващи автобуси, както и минимум три сектора за пристигащи автобуси, ще бъде обособен достъпен за лица с намалена подвижност маршрут от улицата до Автогарата и от нея до автобуса. Предвижда се монтирането на информационни електронни табла за пристигащи и заминаващи автобуси, за часовото време, списък на обслужваните автобуси, а на всеки сектор трябва да има електронна табела с имената на крайните пунктове на линиите от съответното направление.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!