BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Премахват 30 стари и болни дървета в парк „Кайлъка“

Снимка – Пресцентър община Плевен.

Кметът Георг Спартански и неговият заместник Стефан Милев се запознаха днес с хода на дейностите по премахване на стари, болни и опасни дървета в централната част на парк „Кайлъка”, възложени от Община Плевен на „Паркстрой” ЕООД. Заедно с управителя на дружеството Дамянка Владимирова те обходиха работните участъци – двата паркинга, алеите по брега на езерото, района в началото на защитената местност.

За отстраняване са маркирани близо 30 дървета, предимно иглолистни и тополи. Те са изсъхнали и потенциално застрашават безопасността на преминаващите посетители на парка. На тяхно място след консултация с ландшафтни специалисти ще бъдат засадени по-устойчивите и колоритни видове хималайска бреза и червенолистен явор.

Премахнатите по-рано стари дървета в районите на Китайската стена и Градската градина ще бъдат заменени с японски вишни, конски кестен и магнолии. Подновяването на дървесната растителност в зелени пространства и по уличната мрежа в Плевен ще продължи и през следващите подходящи сезони.

Снимки и текст: Пресцентър община Плевен.

Споделете:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!