BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предстои пълно обновяване на бул. „Скобелев”, ще бъде укрепена и сградата на ХГ „Илия Бешков”

Едно от най-важните инвестиционни намерения на Община Плевен за тази година е  стартът на основен ремонт на подхода към Скобелев парк музей и пешеходното пространство на бул. „Ген. Скобелев”. Изготвеният цялостен проект е на стойност 4 191 975.94 лв. с ДДС. Ще бъде извършен цялостен демонтаж на съществуващата настилка от полиран мрамор и полагане на нова настилка от термолющен гранит; изграждане на поливна система; реконструкция на съществуващия водопровод; изграждане на нов дъждовен колектор, осигуряване на достъпна среда; озеленяване; подмяна на осветителните тела с нови; изграждане на детска площадка и фитнес на открито.

Реконструкцията ще се извърши в два етапа. Първият включва участъка от паметника Майка България до входа на Скобелевия парк. Необходимите средства в размер на 584 120 лв.  се осигуряват от предоставените с Постановление на Министерския съвет 700 000 лева по повод годишнина от Плевенската епопея, информират от Община Плевен.

През идния месец май ще започне конструктивното укрепване и възстановяване на сградата на ХГ „Илия Бешков”, която се намира на бул. „Скобелев”. Високи подпочвени води са образували в основите на зданието кухини, или т. нар. каверни. По тази причина в галерията ще бъдат демонтирани подовите настилки от мраморни плочи и ще бъде извършено заздравяване на земната основа чрез инжекционен монтаж, ще бъдат изпълнени нови стоманобетонни плочи и ще бъде сменена дограмата. Стойността на дейностите е 389 458.67 лева с ДДС, срокът за завършване на обекта е 110 дни.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!