BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предстои мащабен ремонт на надлеза за „Сторгозия“

Мащабен ремонт на надлеза за жк „Сторгозия“ предстои да започне до броени дни, съобщи днес пред медиите кметът на Плевен Георг Спартански. Не говорим за козметичен ремонт, а за конструктивно укрепване и тотален ремонт заради ежедневната експлоатация на съоръжението, поясни той и добави, че дейностите трябва да бъдат извършени за срок от 150 дни, т.е. до началото на октомври реконструкцията трябва да е приключила.

Предвидено е да се положи изравнителен пласт бетон, да се монтира нов стомамен парапет с височина 1,10 м и стоманена предпазна ограда със степен на задържане и зона на действие върху тротоарите, да се положи нова битумна хидроизолация в зоната на пътното платно, както и защитно покритие на тротоарните блокове и настилка от плътен асфалтобетон, да има защитна система срещу карбонизация по долната повърхност на връхната конструкция и ригелни конзоли, ще се извърши още конструктивно укрепване, направени нови дилатационни фуги и монтирани нови отводнители. Общата стойност на ремонта ще е за малко над 1 млн.лв. с ДДС.

За 150 дни тук ще имаме проблем с организацията на движението, коментира кметът и обясни, че по ремонтираната вече ул. „Лозенка“ и „Г.М. Димитров“ в посока „Сторгозия“ ще се движат автомобилите, които навлизат от колелото. Тролеите, които трябва да превозят пътниците към квартала от центъра, със свалени тиранти, ще преминават от колелото през просека, която ще бъде направена през зелената разделителна ивица, и нагоре в двупосочно движение покрай надлеза до първата спирка на „Сторгозия“ при OMV. Влизащите автомобили от София ще бъдат насочвани да минават през „Сторгозия“, защото не може да се допусне да преминават под надлеза, докато там текат ремнтните дейности. Ремонтът е изключително належащ, не искаме да чакаме нещастен случай, категоричен бе кметът Спартански. Той подчерта, че средствата, които ще бъдат използвани за мащабната реконструкция, са европейски, спестени по процедурите, проведени в досегашния програмен период.

От спестените евросредства ще се извърши също през тази година и ремонт на две улици в Индустриалната зона – „Северна“ /за 680 726 лв./ и „Вит“ /1 739 016 лв./.

Снимка: архив

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!