BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предимства на пелените за еднократна употреба

Основната цел на използването на пелени за еднократна употреба е да се абсорбира влагата от изходеното от бебето, така че то да не се събуди мокро и веднага да стане нервно.

Често срещано погрешно схващане е, че използването на пелени за еднократна употреба ще доведе до обрив от пелени или дразнене. Въпреки това, ако се допусне изпражненията или урината да останат върху кожата на бебето след смяна на пелената, всеки вид пелена може да доведе и до алергични обриви. Пелените за еднократна употреба всъщност могат да помогнат в тази ситуация, тъй като имат ограничен капацитет на абсорбиране, което намалява времето, през което влагата е в контакт с кожата. Единственото съображение е да се избягва оставянето на пелените за продължителен период от време. В днешно време пелените са усъвършенствани по отношение на качеството и стила, за да отговарят на физическите характеристики и етапа на развитие на бебето, благодарение на съвременните технологии, дизайн и внимание към детайлите.

Защитата на пъпа е важна характеристика на пелените за новородени, за да се намали триенето с все още увисналата или все още мокра пъпна връв. Освен това тя спомага за предпазването на новородените от инфекции. Това е времето, когато трябва да вземете допълнителни предпазни мерки за хигиената.

Най-ефективният начин за намаляване на протичането е с лентови пелени за еднократна употреба, чийто размер може лесно да се регулира.

Еднократните панталонени пелени са подходящи за пълзящи деца и малки деца, които са активни през целия ден.

Когато бебето има продължителни занимания, обуто в пелени за еднократна употреба, се чувства подвижно и комфортно, както и така може да спи през цялата нощ, а това има положително въздействие върху развитието му, както и върху физическото и психическото му здраве в дългосрочен план. Пелените за еднократна употреба, предназначени за използване през нощта, имат по-висока абсорбираща способност и вентилация, които също предпазват от протичане.

В полза на мама и татко

Използването на пелени за еднократна употреба е бързо и лесно. А също в днешни дни има и много добри цени на памперси за еднократно ползване. Смяната на пелената отнема само няколко минути. Подпомага спестяването на енергията на родителя или на лицето, което се грижи за него, необходима за изпиране и сушене на пелените, така че да имате повече време за почивка или да използвате това ценно време за работа по нещо друго, независимо дали става въпрос за домакински задължения или личен въпрос. Най-важното е да прекарвате време с децата си, да им четете книжки, да им пеете и да им разказвате приказки. Можете да се чувствате комфортно и доволни, когато бебето ви е доволно.

Навън е толкова уютно

Тъй като могат да се случат инциденти, когато бебето е малко и не може да общува, пелените за еднократна употреба са необходимост, когато се отправяте на приключения и обучение извън дома. Това означава, че по всяко време може да възникне извънредна ситуация, а тъй като пелените за еднократна употреба са леки и преносими, винаги можем да сме подготвени за нея. След като смените пелените за еднократна употреба, те могат да се свият на малки кубчета, така че няма нужда да се притеснявате, ако ги забравите. Тези използвани пелени могат да бъдат увити в стара, преработена найлонова торбичка или някаква допълнителна хартия, преди да бъдат изхвърлени, а това е удобно и хигиенично!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!