BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Празници на изкуствата – Парцалев 2021” продължават в град Левски

Продължават „Празници на изкуствата – Парцалев 2021” в град Левски, които се провеждат традиционно около 16 юни – рождения ден на големия Парцалев. Кметът Любка Александрова поздрави публиката в НЧ „Георги Парцалев -1901” като подчерта, че Празниците в памет на Парцалев са прекрасна възможност да се радваме на всички изкуства, които ще можем да се видят през тези три дни.

„Парцалев е велик актьор за целия български народ, а за нас е един прекрасен, един безспорен, изключително обичан съгражданин. Всеки го носи в сърцето си и така ще бъде…Радвам се,че в негова памет на рождения му ден ще се насладим на творчеството на нашите театрални колективи…”, каза още Александрова.

Прозвуча песен за Георги Парцалев по текст на Дулинко Дулев и музика на Борис Пантелеев в изпълнени на Боряна Пантелеева.

Театралният колектив при НЧ „Георги Парцалев – 1901“ гр. Левски  представи  постановка „Село Бг. Кол“  и получи бурните аплодисменти на публиката в препълнения салон. Автор на пиесата е Димитър Златинов, а режисьор  Сергей Константинов. Музикално оформление е на Красимир Кръстев, а за осветлението се погрижи  Пламен Пенчев.

„Село Бг. Кол“ е  пиеса за изоставащите (обезлюдените) села и как хората живеят с надежда, че утрешният ден ще бъде по-добър. В театралната постановка участват   Десислава Георгиева, Георги Романов, Калоян Генов, Радослав Славеев, Румен Константинов, Тоня Тодорова и Цанка М ихайлова.

Секретарят на читалището Силвия Сашкова  връчи грамоти  на участниците в „Празници на изкуствата – Парцалев 2021”.

Днес от 19.00ч. Самодеен театрален колектив „ Георги Парцалев” ще представи комедията  „ЗАСТРЕЛЯЙ ИДИОТИТЕ !” в салона на читалището. Автор на постановката е Емил Йотовски, а режисьор Веселин Плачков.

„Застреляй идиотите!”  е комедия на абсурда, в която нищо не е на мястото си, но всичко седи толкова подредено, че всъщност по-истинско не може и да бъде. Публиката ще се наслади на колоритни образи, тънък  хумор с развеселяващи диалози .

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!