BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ПП „Възраждане“: АЕЦ „Белене“ трябва да се изгради, край Плевен може да има модерен логистичен център

АЕЦ „Белене“ трябва да се изгради, а край Плевен може да се създаде модерен логистичен център. Това заявиха днес на пресконференция от ПП „Възраждане“, които представиха листата си с кандидати за народни представители за 15-ти МИР – Плевен.

От партията се явяват с 11 кандидати като водач е Ивелин Първанов. Според него, като цитира експерти от Булатом, лицензът на атомната площадка в Белене е налице, работата по строителството може да стартира до 1 година и България да има работеща ядрена централа до 5 – 6 години.

България трябва да стартира важните за нея енергийни проекти в името на нейната енергийна безопасност, смята Първанов. Той посочи, че в момента страната ни се приближава към ситуацията от преди 40 години, когато бе въведен режим на тока.

Сред приоритетите на Плевен, които изтъкна водачът на листата на ПП „Възраждане“, са проектите за изграждане на европейските транспортни коридори 8 и 9, както и пристанището при Никопол, което да бъде свързано с удобна инфраструктура към вътрешността на областта, както и да има цялостно подобряване състоянието на пътищата.
По повод обсъждането на предстоящото влизане на страната в Еврозоната Ивелин Първанов бе категоричен, че България трябва да отстоява своята валута като гарант за нашата икономическа и политическа независимост.

Листата с кандидатите за депутати бе подробно представена от Данаил Раденцов, който е втори поред и е областен координатор. Той подчерта, че кандидатите на ПП „Възраждане“ са предимно млади и образовани хора, решили да останат в родните си места, тук да живеят със семействата си, да отглеждат децата си и да работят. Липсата на инвестиции и ниските заплати принуждават младите плевенчани да напускат града и да търсят работа в столицата и в чужбина, подчерта Раденцов. Той акцентира върху необходимостта от развитие на туризма и изграждането на модерна спортна многофункционална зала, както и създаването на повече възможности за масов спорт.

Захари Дончев, трети в листата на партията и общински председател, подчерта стратегическото положение на Плевен на пътя Букурещ – София. Според него тук може да се изгради модерен логистичен център, който да е свързваща точка между производители и търговци, като така ще се привличат инвестиции и ще се създават работни места.

От ПП „Възраждане“ в Плевен подчертаха още, че човекът, който е готов да отстои суверенитета на страната, да постави интересите на българската нация и това няма да е голословно, е кандидатът им за президент Костадин Костадинов“.

Нашата цел е България да бъде възродена, да се стопира процесът на свличане в пропастта и след това да вземем мерки към възход, заявиха от „Възраждане“.

Ето и пълната листа на партията за 15-ти МИР-Плевен:

1.Ивелин Първанов

2.Данаил Раднецов

3.Захари Дончев

4.Тихомир Стойков

5.Виктория Мучанова

6.Бисер Ангелов

7.Ивайло Ивайлов

8.Мартин Бетов

9.Деница Монова

10.Силвия Трифонова

11.Тодор Славеев

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!