BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Плевен чества 146 години от своето Освобождение

Плевен чества 146 години от своето Освобождение – Плевен прес | Новини и актуална информация Плевен

Последни новини
МАВЗОЛЕЙ

На 10 декември се навършват 146 години от Плевенската епопея по време на Руско-турската освободителна война 1877-78 г. Денят на Освобождението на Плевен от турско робство и на признателност на гражданите към загиналите за неговото Освобождение ще бъде честван с редица събития. На 8 декември /петък/ Регионалният военноисторически музей – Плевен, ще представи изложбата „Герой на своето време”, посветена на годишнината от Освобождението и на 180 год. от рождението на ген. М. Д. Скобелев. Изложбата ще бъде открита в 11.00 часа в Панорама „Плевенска епопея 1877”. Същия ден в 16.30 часа врати ще отвори и изложбата „Светът за българския воин” в Регионалния исторически музей.

АФИШ

Традиционният паметен ритуал по повод годишнината ще се състои на 10 декември /неделя/ в 11.00 часа на централния площад „Възраждане”. В памет на загиналите за Освобождението на Плевен и България воини ще бъде отслужена панихида. Слово ще произнесе кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов. В знак на признателност ще бъдат поднесени венци и цветя пред Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец”. Празничен концерт с участието на Плевенската филхармония, Общинския хор „Гена Димитрова” и хора при Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Ив. Вълев” ще се състои от 12.00 часа в залата на ДКТ „Ив. Радоев”. Концертът е под диригентството на Георги Милтиядов.

Текст и снимки – пресцентър на община Плевен

Прочетете също

РЕНО

Снимката е илюстративна. За смъртен случай в резултат на ПТ, съобщават от пресцентъра на МВР …

Настройки на кутийката за бисквитки

Настройки на кутийката за бисквитки

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!