BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Плевен сред областите с най-много безработни младежи

Плевен е сред областите у нас с най-много безработни младежи на възраст до 29 години. Това съобщи министър Деница Сачева по време на семинар в Банкя, където представи приоритетите на Министерството на труда и социалната политика през настоящата година. Освен в Плевенска област високо ниво на незаети млади хора се отчита в Монтана, Видин, Враца, Кърджали и Габрово.

„Една от основните политики, по които Министерството на труда и социалната политика ще работи през следващата година, е да издирим и активираме по-голяма част от младежите до 29 години, които нито учат, нито работят. По данни на НСИ техният брой е близо 170 000, но в същото време изчисленията на Агенцията по заетостта показват, че броят на безработните през януари 2020г. e с 3600 души по-малко, т.е. част от тях са били записани в бюрата по труда и в последствие са намерили работа”, подчерта министър Сачева.

Агенцията по заетостта вече е предложила работа или включила в различни обучения 7800 млади безработни. “Проектът „Готови за работа“ е за 15 млн. лева и вече е идентифицирал 21 000 души, като от тях 20 000 са активирани и регистрирани в бюрата по труда.

 

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!