BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Плевен и Разград са домакини на международен младежки обмен

Стартира международният проект „Младите хора и социалното включване в мултикултурния град“ на българското Сдружение „Младежки гвардейски отряди“ и румънската асоциация АКЧЕС, който се реализира с финансовата подкрепа на Програма “Еразъм+”, сектор “Младеж”, с договор № 2020-2-BG01-KA105-079362. Двете организации от години работят активно в подкрепа на младите хора, а идеята за съвместната им дейност е в резултат на проведени срещи в началото на 2020 г.

Проектът„Младите хора и социалното включване в мултикултурния град“ се фокусира върху бъдещо развитие на социалната активност на младите хора на България и Румъния, акцентирайки към социално сближаване и гражданска принадлежност в обществото.

Като участници в младежкия обмен, който ще протече в Разград и Плевен,се включват 50 младежи от България и Румъния – членове на младежки организации, гвардейски отряди и оркестри, доброволци, младежки активисти, ученици и студенти, придружавани от по четирима ръководители от всяка държава. Представител на румънската гвардия е лейтенант Теодор – Михаил Петришор от 30-та гвардейска бригада„Михай Витазул“, а от българска страна – сержант Димитър Борисов от НГЧ.

В рамките на 10 дни младежите и ръководителите ще работят заедно и задълбочено по темите – екипност, лидерство, креативност, организационно поведение, аналитично мислене, зачитане на културните различия. Предвидени са редица обучителни дейности и занимания, както и редица физически и творчески активности.

Сдружение „Младежки гвардейски отряди“ бе създадено преди три години с цел да възроди патриотичното чувство в подрастващото поколение, както и да се възпитават децата в дух на обич към българската история и традиции. „Докосването до гвардейската униформа, която е реликва в нашата история и настояще, стимулира децата да я носят, почитат, но и да се учат от нея. Създаването на множество младежки гвардейски  отряди се представя на хората, които променят средата си и вярват, че тази кауза си заслужава и трябва да се разширява. А зрителите приемат всяка поява на събитие с участието на младите гвардейци като носители на държавността и на националната гордост. Това ни мотивира да предприемем тази повеля и да работим за нея докато има привърженици на каузата“, споделят от организацията. И допълват: „Щастливи сме, че дейността на сдружението получава признание и извън границите на страната, като с реализацията на проекта „Младите хора и социалното включване в мултикултурния град“ имаме възможност да разкажем и покажем на румънските младежи повече за нашата страна и за Националната гвардейска част – едно от най-елитните подразделения към Българската армия.Радваме се, че с партньорите ни от Румъния можем да бъдем добър пример един за друг и да сме си полезни, а сътрудничеството ни да е образец за мост между младите хора на двете държави.“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!