BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Плевен бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене за деца

При перфектна организация от страна на Съюза на българските автомобилисти, клон Плевен, с председател Данчо Велев и с подкрепата на неговите партньори от БЧК, сектор „Пътна полиция“ гр. Плевен, Община Плевен, ДЦГ „Слънце“, ПГПЧЕ „ Димитър Димов“ и хотел „Балкан“, на 19 – 20.05.2023 г. се проведе вторият кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене за деца на възраст от 10 до 15 години. Състезанието беше структурирано в два етапа- теоретичен и практически. Първият включваше изпитна листовка с въпроси по безопасност на движението и тест от БЧК Плевен по оказване на първа долекарска помощ, като най – добре подготвени в тази област бяха оборите на Пирдоп и Етрополе. Практическият етап започна с управление на велосипед във велоградче, намиращо се в двора на ДЦГ „ Слънце“. Целта беше да се установят практическите умения на участниците по безопасност на движение по пътищата. Заключителната част от състезанието се проведе в двора на ПГПЧЕ „ Димитър Димов“.

Състезателите показаха завидни умения по баланс и владеене на велосипеда на площадка с препятствия. В надпреварата се включиха 6 отбора от 5 града. Най – добрите бяха отличени с купи, медали, грамоти и награди, осигурени от СБА клон Плевен. Участниците се състезаваха в две направления – индивидуално ( момичета и момчета ) и отборно. Индивидуални награди получиха три момичета – Марияна Танчева от гр. Берковица ( I- во място ), Никол Белчева от гр. Силистра ( II – ро място ), Стефани Овчарска от гр. Етрополе (III – то място) и три момчета – Мартин Иванов от гр. Етрополе ( I- во място ), Кристиян Янков от гр. Силистра ( II – ро място ) и Георги Станчев от гр. Пирдоп (III – то място). За отлично представяне и завидни умения по безопасност на движението по пътя, с нула наказателни точки във велоградчето, беше отличен и награден Мартин Иванов от гр. Етрополе със специална награда, осигурена и връчена лично от г-н Велев. Отборното класиране завърши с победител отборът на град Берковица, следван с много малка разлика от отборите на Етрополе и Пирдоп. За повдигане на духа и следвайки добрата практика за обединяване на спорта и културата, домакините бяха подготвили посещение на Регионалния исторически музей – Плевен, където гостите имаха възможност да посетят историческата, археологическата и природонаучната експозиция на музея.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!