BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Плевенчанката Александра Димитрова е световна вицешампионка на Савате (френски бокс) – видео

В силен мач от четири рунда Александра Димитрова се представи достойно срещу двукратната световна шампионка Меган Амури (Франция) и спечели сребърен медал на Световното първенство по савате комба -52 кг. Срещата се проведе на 7 октомври 2023 г. по време на гала вечер в град Коломб, Франция, където се изиграха три финала от Световното първенство и срещи на савате PRO.

Двете състезателки изиграха динамична равностойна среща, с размяна на много удари, в която лек превес в точките през повечето време имаше българката. В мача имаше и няколко спорни съдийски отсъждания и в крайна сметка българката отстъпи по точки, но направи много добро впечатление с играта си. Александра Димитрова и нейният треньор Красимир Гергинов получиха поздравления за представянето и от консула на България в Париж г-жа Деметра Дулева и от представители на българската общност, които дойдоха в залата, за да я подкрепят.

Александра Димитрова (21 г.) е състезател на ABC FIGHT CLUB София с треньор Красимир Гергинов. Родена е в Плевен, живее и тренира в София. Състезава се успешно на международно ниво в три бойни спорта: таекуон-до, кикбокс и савате. Печелила е много медали от национални и международни първенства и е световна шампионка на таекуон-до и европейска шампионка на кикбокс през 2022 г.

На савате се състезава с успех от 2016 г., когато стана европейска вицешампионка на девойки от Европейското първенство в София. През 2022 г. спечели Световната купа до 21 г. на савате комба в Пловдив, а през 2023 г. и шампионски пояс от савате PRO отново в Пловдив.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!