BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Плевенските полицаи иззеха 100 килограма нарязан тютюн без бандерол

Плевенските полицаи иззеха 100 килограма нарязан тютюн без бандерол. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Вчера около 08:00 часа на път Плевен – Ловеч служители на Първо РУ- Плевен са извършили полицейска проверка на лек автомобил „БМВ“. Установена е самоличността на водача – 44-годишен от Плевен и пътника – 17-годишен от плевенското село Буковлък. В багажника се превозвали около 100 кг нарязана суха кафява листна маса, наподобяваща по мирис и по вид на тютюн. За срок до 24 часа по Закона за МВР е задържан непълнолетния. Предстоят експертизи на иззетото количество суха маса. Уведомен е прокурор при РП – Плевен за престъпление по чл.234, ал.1 от НК. По случая е образувано досъдебно производство. Продължава работа разследващ полицай.

Отново през вчерашния ден в хода на специализирана полицейска операция е извършена проверка в частен дом в село Аспарухово. В дома на 45-годишен са намерени 16 кутии с цигари без валиден български акцизен бандерол – 15 кутии с цигари с надпис „Gold mount“ и една кутия с надпис „Karelia blue“. Установеното количество е предадено от лицето с протокол за доброволно предаване. 45-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувана е преписка и работата по случая продължава полицейски инспектор от РУ Левски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!