BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Персина на велосипед – уникален офроуд с колела по поречието на Дунав

Събитието дава началото на поредицата инициативи по повод 10-годишнината от създаването на туристически веломаршрут N1 в страната Дунав Ултра.

Общини Белене и Никопол са домакини на Първа регионална дестинация на Дунав Ултра – Персина на велосипед. Събитието включва колоездачна обиколка по изключително живописен и исторически маршрут Белене – Никопол – Белене, на 1 юли.

Първо по рода си събитие по поречието на река Дунав има потенциал да се превърне в традиционен фестивал всяка година за мултиадвенчър спортно-развлекателни активности.

Събитието е разделено в две категории: състезание и хоби. Първите ще се предизвикват да изминат дистанцията за най-кратко време, а по-голямата част участници ще се забавляват да изминат трасето с Мобилно приложение, следвайки предварително маркирани Контролни точки.

Всяка от контролните точки ще е отбелязана с един от 5-те символа на дестинацията: Морски орел, черен щъркел, моруна, пеликан и Никополското плато.
В деня на събитието, непосредствено до река Дунав ще бъде изградена специална зона в която ще има увеселения за участващите и гостите на региона. За целта организаторите предлагат допълнителни активности, сред които разходка-сафари с рибарски лодки около о-в Персин, посещение на „Българските Малдиви“ – около гр. Никопол, приключение с каяци и наблюдение на птици. Събитието ще предложи множество забавления, музика, томболи и DJ парти

В категория състезание ща получат медали от кметовете на Белене и Никопол, г-н Милен Дулев и г-н Ивелин Савов.

Събитието Персина на велосипед е част от поредицата събития по повод 10-годишнината на маршрута Дунав Ултра. То се осъществава с финансова подкрепа на Община Белене, Община Никопол и Фондация Америка за България.

ДУНАВ УЛТРА ПРЕЗ 2023

В сезона на 10-ата годишнина на веломаршрута Дунав Ултра са подготвени редица изненади. За пръв път се провежда поддържащо локално събитие – „Персина на велосипед“ – 55 км офроуд колоездачна обиколка, придружена с туристически преживявания, на 1 юли 2023 г. по маршрут Белене – Никопол – Белене.

Традиционният преход – масово изминаване на маршрута Дунав Ултра тази година ще стартира на 5 септември от Видин и в рамките на от 2 до 7 дни колоездачите ще преминат през над 700 км по живописни отсечки около Дунав до Дуранкулак.

Официален сайт Дунав Ултра: https://dunavultra.com

Официален сайт на локалното приключение Персина на велосипед: https://dunavultra.com/persina-by-bike

Повече за Приключение Дунав Ултра: https://dunavultra.com/adventure-box/

Повече за Събитие Дунав Ултра: https://dunavultra.com/dunav-ultra-10-years-after-2023-bg/

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!