BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Още двама задържани след екшъна с полицаи и стрелба в Плевенско

Още двама са в задържани след полицейската гонка със стрелба в Плевенско. Ще припомним, че по информация на Пресцентъра на ОДМВР-Плевен на 25 март 2021 година около 02.10 часа в град Червен бряг на пътя в посока местността „Маркова могила“ полицаи подават светлинен и звуков сигнал за проверка на два леки автомобила, движещи се един след друг – „Сеат Кордоба“ и „Фолксваген Голф 3“, без регистрационни табели. Водачите не спират на подадения сигнал и продължават към село Телиш. .

По време на движението от автомобилите пътуващите в тях хвърлят тухли по служебния автомобил, собственост на ОДМВР – Плевен. Служител на реда произвежда изстрели със служебното си оръжие пистолет „Макаров“ в безопасна посока. Между село Девенци и село Телиш „Сеат“-ът спира в канавка, след като е спукал гума. Водачът му избягва и се укрива, както и пътуващите с лек автомобил „Фолксваген Голф 3“. Установен е един от пътниците – 17-годишен от Червен бряг. Той е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

От извършената справка е изяснено, че „Сеат Кордоба“ е с прекратена регистрация, а регистрационните му табели са от товарен автомобил „Мерцедес“, управляван от 29-годишен от Червен бряг. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Около 10:45 часа в село Рупци е открит и иззет лек автомобил „Фолксваген Голф 3“ без регистрационни табели. Установена е самоличността на пътуващите в него – 22-годишен от Червен бряг и 52-годишен жител на село Рупци. По време на инцидента зад волана на „Фолксваген“-а е бил 52-годишния. Към момента той се укрива. 22-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Двата автомобила се намират на съхранение в РУ Червен бряг. Сезирана е прокуратурата за престъпление по чл. 345, ал. 1 и чл. 270 от НК. Работата по случая продължава.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!