BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От Плевен започна проект за най-дълго послание за мир на планетата

Начало на проект за създаване на най-дългото послание за мир на планетата бе поставено днес в Плевен. Инициативата е на Лайънс клуб „Огледало“ – Плевен, съвместно с Лайънс клуб „Дунавски братя“ и Лео клуб „Олимпиец“.

В празничния за града 15 май пред Центъра за работа с деца е разположен щанд с винилови платна, на които всеки плевенчанин или гост на града, има възможност да напише своето послание за мир. Днес това направиха лично кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов, председателят на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански и общински съветници.

Целта на създателите на проекта е плакатът с послания да достигне поне 4 километра не по-късно от края на 2025 г. и да кандидатства за „Рекордите на Гинес“. Части от винила ще бъдат изпратени до детски градини, училища, общински и областни администрации, фирми и компании в цялата страна. По този начин всяко дете и всеки възрастен ще може да участват в „Рекордите на Гинес“ със своето обръщение или рисунка на тема мир.

От Лайънс клуб „Огледало“ – Плевен апелират всички общественици, културни общности, представители на бизнеса, на правителствени и неправителствени институции да подкрепят инициативата чрез дарения или да заявят участие в инициативата като партньори на e-mail: lkogledalo@gmail.com

След приключване на проекта части от общото послание за мир ще бъде изпратено до Лайънс Интернешънъл, до Народното събрание, до ООН, както и до Европейския парламент.

Това информират от Пресцентър на община Плевен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!