BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отчетно-изборна конференция проведе общинската организация на „Съюз на пенсионерите-2004”, Плевен

Снимка – Плевен прес.

В конферентната зала на хотел “Балкан“ от 10 ч. на 14.04.2022 г., се проведе отчетно-изборна конференция на общинската организация „Съюз на пенсионерите – 2004” , гр. Плевен. Присъстваха 52 делегати от 17 пенсионерски организации.

Отчетен доклад за тригодишния мандат 1919 – 2022 година изнесе Пенка Иванова, председател на „Съюз на пенсионерите 2004”, Плевен. След изказвания по доклада, конференцията премина към избор на нов председател. Единодушно бе преизбрана отново за председател на общинската организация –  Пенка Иванова. За мандат 2022 – 2025 година бе избран Общински съвет от 15 члена. За областната конференция на Съюза на пенсионерите бяха избрани 30 човека.

Гости на събитието бяха: председателят на „Съюз на пенсионерите – 2004”, гр. София –  Стефан Груев, кметът на община Плевен Георг Спартански, председателят на областната организация Здравка Маринова, представители на партии, гости и общественици.

 В приветствието си към присъстващите на форума, кметът на Плевен Георг Спартански каза:

Снимка – Плевен прес.

„Благодаря на г-жа Иванова за поканата да присъствам на вашата конференция. Виждам, че сте  активни в своята дейност, защото без заплащане, по силата на  собствено желание творите благородна дейност в клубовете, организирате се, защото смятате, че е важно да вършите това, като всеки е на своето място в тази организирана дейност. Приятно съм изненадан от цялостната ви дейност и високата активност. През годините съм имал отлична комуникация с организацията ви. Вярвам, че така ще продължим и в бъдеще. Третата възраст е това, което Бог е решил и което очаква всички ни. Вашето настояще е бъдещето на тези от нас, които стигнат до тази  възраст. Най-важно е човек да е здрав, за да постига всичко останало. Особено в светлината на  това, което се случваше в последните две години. Не ни стига тежката пандемия, в която всички загубихме близки хора, включително и аз, а се развихри сега и войната в Украйна. Това ще има тежки последици не само за България,  а и за Европа и останалия свят. И утре да свърши войната, като един дълъг шлейф от поредици, ще се усещат още години наред бедите, които тя причини, заедно с пандемията. В такива напрегнати времена, тежки години, проблеми и трудности, ние в България сами си усложняваме живота, защото виждаме какво се върши по места и в централната власт, имаме финансова и икономическа,  здравна и бежанска кризи, кризи с горива и енергия, които са важни за вас, пенсионерите, защото трябва да си плащате тока и парното, да посрещате достойно и празниците, които идват. Първите от тях са още в събота и неделя – Лазарица, Цветница, след това Великден, Първи май, т.е. влизаме в празнична атмосфера, която не може в тези трудни времена да бъде празнична, ако човек не е здрав и няма достатъчно средства. Пожелавам ви много радост, да сме преди всичко хора, да се уважаваме и да си помагаме в тези трудни времена и години. Да бъдете здрави, вие и семействата ви, вашите деца, вашите близки и вашите внуци”             

Стефан Груев се обърна към присъстващите със следните думи: „Позволявам си да се изправя пред вас със следната приятна задача: Вие и вашата организация бяхте първите, които ме поканихте преди три години и заедно направихме един продължителен разговор, с който ме приканихте да стана председател на Съюза на пенсионерите -2004. След това същото поискаха и моите съграждани от Варна. Вашата организация за мен е еталон по отношение на дейност, човешки взаимоотношения и желание да правите добри и стойностни дела. Разбира се, че това не може да стане, ако нямате добър, истински водач в редиците. И аз затова обявявам, че вашият председател г-жа Пенка Иванова с цялостната си дейност е заслужил деятел на Съюза на пенсионерите”.                         

Здравка Маринова, председател на Областния „Съюз на пенсионерите – 2004” приветства членовете на форума с думите: „Искам да ви поздравя, затова, че вие, общинската организация, сте били винаги много единни, което ви прави чест. Винаги сте на ниво, събирате се и осъществявате различни мероприятия. Бъдете все така единни и активни във вашите клубове, групи и мероприятия. Това е заслуга както на ръководството, така и на председателите на вашите клубове”

Прочетени бяха и изпратените поздравителни адреси към конференцията. Специален поздрав към делегатите и гостите, поднесе певческата група „Пендара” към клуб „Данаил Попов” – Плевен. 

В община Плевен има 29 500 пенсионери, част от които са членове в различни пенсионерски клубове и организации.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!