BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Оранжерия за марихуана, оръжие и боеприпаси открити от криминалистите на ОДМВР – Плевен

На 22 април 2021 година около 17:00 часа са извършени претърсване и изземване, при условията на неотложност, в имота на 61-годишен в град Кнежа. Открити са специално оборудвано помещение с насаждения марихуана, а също продукти и техника за култивиране на конопеното растение, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

В стайно помещение на жилището са намерени и иззети инсталация за отглеждане на растения, включваща осветителни лед тела, вентилатори, превключватели и метални и дървени конструкции, с поставени върху тях 43 саксии с размери 28 х 28 х 28 см. със засадени в тях растения от рода на конопа с височина от 20 см. до 40 см. и 36 саксии с размери 10 х 9 х 9 см., със засадени в тях растения от рода на конопа, с височина от 4 см. до 6 см. В съседна стая в къщата са открити и иззети 35 саксии с размери 28 х 28 х 28 см., със засадени в тях растения от рода на конопа с височина от 80 см. до 110 см. Предстоят експертизи.

Във фургон, паркиран в дворното място на имота, са установени две пушки и множество боеприпаси. Иззети са едноцевна, гладкоцевна пушка, без марка, модел и пригодена за стрелба с ловни патрони 16 кал., с ловен патрон в цевта – също 16 кал.; въздушна пушка, със самоделно направен заглушител, монтиран на цевта и оптика, пригодена за стрелба с малокалибрени патрони; картонена кутия с 24 ловни патрони 16 кал.; два боеприпаса 22 калибър и шест боеприпаси – неустановен калибър с монтирана сачма. В метална каса в помещение в къщата са установени и иззети: картонена кутия с 25 ловни патрони 16 кал.; картонена кутия с четири метални патрона с дължина 5,5 см,; метален патрон с дължина 7,5 см и два броя метални халосни патрона; друга картонена кутия с шест ловни патрони с кал.16,; 10 метални бойни патрони с дължина 7,5 см; седем ловни патрони 16 калибър и сигнална ракета.

Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354 „в“, ал.1 от НК и за престъпление по чл. 339, ал.1 от НК. 61-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Работата продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Плевен.

Снимки: ОДМВР-Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!