BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Определят утре състава на подвижните СИК в Плевен за гласуване на граждани под карантина или изолация

Кметът на Община Плевен Георг Спартански отправя покана до парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени, за провеждане на консултации за определяне броя на членовете на подвижни секционни избирателни комисии (ПСИК) за гласуване на избиратели, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето в Петнадесети изборен район – Плевенски за произвеждане на изборите за народни представители на 4 април 2021 г. За това информират от Пресцентъра на Общината. Поканата е на основание Указ № 9 от 14.01.2021 г. на Президента на Република България за насрочване на избори за Народно събрание, (обн. ДВ, бр. 5 от 19.01.2021 г.), чл. 72, ал. 1, т. 6, във връзка с чл. 9  от Изборния кодекс, и във връзка с чл. 28, ал. 4 (Нов – ДВ, бр. 11 от 2021 г., в сила от 09.02.2021 г.) от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. и за преодоляване на последиците, както и във връзка с т. 17 от Решение № 2159-НС/02.03.2021 г. на ЦИК, Решение №116-НС от 22.03.2021 г. на Районната избирателна комисия – Плевен, и предвид организационно-техническа подготовка за произвеждането на изборите.

Консултациите ще започнат в 12.00 ч.  на 31 март 2021 година в Заседателната зала на Община Плевен, находяща се на трети етаж на административната сграда на пл. „Възраждане” № 2, гр. Плевен.

В консултациите може да участват и други партии и коалиции.

Поканата за насрочване на консултации за определяне състав на ПСИК е публично оповестена на интернет страницата на Община Плевен, в категория „Избори за Народно събрание на 04 април 2021г.“, подменю „Актуална информация“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!