BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Окръжна прокуратура образува 11 бързи и 1 досъдебно производство по акция „Бяло“

Днес, 8 декември, бе проведен съвместен брифинг на Окръжна и Районна прокуратура-Плевен с ОД на МВР-Плевен, по повод осъществена специализирана операция, насочена към противодействие на престъпленията, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества. Акцията е по разпореждане на главния прокурор на Република България с цел защита сигурността на българското общество.

В него участие взеха зам.-окръжният прокурор на Окръжна прокуратура-Плевен Дияна Илиева, районният прокурор на Районна прокуратура град Плевен Пламен Петков и зам.- директорът на ОД на МВР – Плевен Николай Николов.

Зам.-окръжният прокурор Дияна Илиева запозна медиите с резултатите от съвместните действия на прокуратурата и ОД на МВР –Плевен  на територията на област Плевен. Съобщи, че за срок от 24 часа в рамките на специализираната операция са образувани 11 бързи производства, по които има 11 обвиняеми лица и едно досъдебно производство за държане на наркотични вещества. Изтъкна, че делата се работят приоритетно, за което в прокуратурата е създадена организация за бързото им приключване.

Прокурор Илиева посочи още, че по разпореждане на главния прокурор е активизирана работата на ОП-Плевен по образувани вече досъдебни производство за разпространение на наркотични вещества. През измината седмица са предадени на съд две лица, за държане на наркотици с цел разпространение. Съобщи и това, че в предходните дни са привлечени други две лица към наказателна отговорност, спрямо които е взета най – тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. По едно от производствата обвиняемият е привлечен в това му качество за множество престъпления –  държане на наркотици с цел разпространение и за разпространение на наркотични вещества на публично място – между две училища в град Плевен.

Изтъкна, че на местно ниво е създадена отлична координация с ОД на МВР- Плевен и са положени максимални усилия за нейното осъществяване. Операцията е преминала при изключително добра комуникация и тясно сътрудничество между двете институции за постигане на общите цели в интерес на българските граждани.

Участниците в брифинга отговориха и на редица въпроси поставени от представителите на медиите. Това информират от Пресцентър на Окръжна прокуратура в Плевен.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!