BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Окръжна прокуратура град Плевен задържа за срок до 72 часа двама мъже по дело за държане с цел разпространение на наркотици

 

Под ръководството на Окръжна прокуратура град Плевен се води разследване по досъдебно производство, за  това, че на 12.01.2022  година в село Рупци, обл. Плевенска, без надлежно разрешително се държи с цел разпространение наркотично вещество, реагиращо на канабис с общо тегло 12 кг.  – престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК.

На 12.01.2022 година, около 20.30 часа, при проведена специализирана полицейска операция на изхода на село Рупци, обл. Плевенска са установени три лица, оказали съпротива при задържането им, чрез възпроизвеждане на изстрел с газов пистолет към служителите на реда и изваждане на нож. В резултат на използваните оръжия няма ранени лица. При проверката в едно от лицата е намерен и иззет сак, в който държал 12 полиетиленови вакуумирани пакета с размери 30/30см., съдържащи съцветия – канабис. В последствие е извършено претърсване и изземване в дома на друго от задържаните лица в село Рупци, при което са намерени и иззети още 16 полиетиленови вакуумирани пакета с размери 30/30 см., буркан с вместимост 800 мл., съдържащи съцветия и стръкове коноп, както и машинка за вакуумиране. Общото количество на намерената и иззета тревистата маса е над 12 кг.

На 13.01.2022 година по досъдебното производство в качеството на обвиняеми са привлечени лицата – И.П.П. и Б.С.С. за престъпление по чл. чл. 354а, ал.1 от НК. С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура град Плевен те са задържани за срок до 72 часа. За извършеното от тях престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 12 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Предстои Окръжна прокуратура град Плевен да внесе в Окръжен съд град Плевен искане за  вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура гр. Плевен от разследващ полицай при РУ Червен бряг, информират от институцията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!