BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Окръжен съд Плевен потвърди постоянните мерки на обвинените за трафик на хора

Днес в Окръжен съд – Плевен се гледаха 7 от взетите на 31.03.2023 година постоянни мерки за неотклонение на обвинените за трафик на хора.

За едно от лицата, поради липса на доказателства да е извършил престъпленията, в които е обвинен, а и поради това, че не съществува опасност да се укрие или извърши престъпление, Районен съд – Плевен е оставил без уважение искането за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и е постановил лицето да бъде освободено. Относно него, е постъпил частен протест от Районна прокуратура – Плевен, с искане определението на районния съд да бъде отменено и на М.Д. да бъде наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Съставът на Окръжен съд – Плевен е счел доводите на районния съд за правилни и е потвърдил определението, с което не е взета мярка за неотклонение спрямо лицето.

На останалите шест лица са наложени от Районен съд – Плевен мерки за неотклонение „Задържане под стража“. Обвиняемите са обжалвали определенията пред Окръжен съд – Плевен, като са поискали налагането на по-лека мярка.

И по шестте жалби окръжният съд, след като е преценил доказателствата по делото, взел е предвид становищата на страните и е извършил служебна проверка на обжалваните определения е постановил, че подадените жалби са неоснователни, а определенията на районния съд, с които са взети най-тежките мерки за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемите Е.М., С.С., Й.Ц., А.М., Б.А. и И.Г., са потвърдени.

Това информират от „Пресслужба“ на Окръжен съд Плевен .

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!