BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общински съвет – Плевен обсъжда Бюджет`2024 на Община Плевен на заседание на 15 февруари

Общински съвет Плевен 2023 2027 7

Снимка: “Плевен прес”, архив

Бюджетът на Община Плевен за 2024 година ще бъде обсъден на предстоящата сесия на Общински съвет – Плевен на 15 февруари /четвъртък/, начало – 14:00 часа, съобщават от пресцентъра на местния парламент. Точката е трета в дневния ред от общо три точки на свиканото от председателя на местния парламент доц. д-р Иван Малкодански извънредно заседание. Традиционно дебатите ще се излъчва в реално време на интернет страницата на Общинския съвет: https://obs.pleven.bg/

Работата на съветниците ще започне с представянето на отчет от кмета на Общината д-р Валентин Христов относно състоянието на общинската собственост и за резултатите от нейното управление и разпореждане за периода 1 януари 2023 г. – 31 декември 2023 г.

Втора точка е предложение за приемане на Програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в Община Плевен за 2024 г. Съгласно Закона за общинската собственост и Наредба № 7 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, съветниците гласуват годишната програма, която включва прогноза за очакваните приходи и разходи, свързани с придобиването, управлението и разпореждането с общински имоти, и описание на имотите, които Общината има намерение да предложи под наем, за продажба и за учредяване на ограничени вещни права. 

Заседанието на съветниците в четвъртък ще завърши с обсъждане на бюджета на Община Плевен за 2024 година. Преди дебата проектът за бюджет бе разгледан от всички постоянни комисии в Общинския съвет. Общият размер на Бюджет`2024 на Община Плевен е 182 484 595 лв., в това число приходи за държавни дейности в размер на 125 790 716 лв., и местни приходи – 56 693 879 лв. Със Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. за Община Плевен са предвидени средства в размер на 121 730 057 лв. Целият проект на общинския Бюджет`2024 може да видите тук: https://obs.pleven.bg/bg/zasedaniya-na-postoyanni-komisii-za-razglezhdane-proekta-za-byudzhet-na-obshtina-pleven-za-2024-g.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!