BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Кнежа залеси междублоково пространство в Седмицата на гората

Седмицата на гората е традиционен празник на българската гора и на лесовъдите в България и се отбелязва ежегодно в първата седмица на месец април. По този повод Община Кнежа залеси междублоковото пространство на блок “Икар” с дървета от вид “Бяла бреза”. В следващите дни ще проведем и разходка сред природата с ученици от различни възрастови групи. Това информира кметът Илийчо Лачовски.
Празникът води началото си от далечната 1925 г., когато е въведен осмият за България Закон за горите и през всичките тези години, дните на гората са посветени на масови залесявания, в които се включват хиляди души от цялата страна.
Днес най-важна задача на лесовъдите и на цялото общество е опазване и подобряване състоянието на горите, така, че с гордост и достойнство да предадем на бъдещите поколения
една Величествена българска гора. Освен, че са дом на множество растения и животни, горите носят големи ползи и за човека.
Приканваме всеки, който обича гората и иска да бъде част от събитията, посветени на празника, да се включи, като засади дърво.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!