BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Гулянци беше домакин на работна среща във връзка с Улпия Ескус

На 16 април в Община Гулянци се проведе работно заседание на Междуведомствена комисия, сформирана със заповед на Министъра на културата във връзка с актуализиране на режимите на опазване и териториалния обхват на Античния град Улпия Ескус, включително и Константиновия мост. Председател на комисията е д-р Алета Гуадели – гл. експерт, археолог към Националния институт за недвижимо културно наследство. В състава на комисията влизат още: експерти археолози, геодезисти, представители от Министерство на културата, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на околната среда и водите, Министерство на земеделието и храните, Българска академия на науките, Регионален исторически музей, Областна администрация, Община Гулянци и др.

Комисията заседава в Община Гулянци и осъществи дейности на терен в Улпия Ескус. Специалистите следва да изготвят предложение за актуализиране на режимите за опазване – териториален обхват и предписания за опазване на античния град и прилежащата зона. Това има пряко отношение  към опазването на недвижимите културни ценности, тяхното развитие и реализиране на проекти, последващи възможности за включване в списъка на ЮНЕСКО и др.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!